Liberty Skopje

Eден од најголемите производители на челични производи на Балканот кој нуди ладновалани котури и табли, поцинкувани котури и табли и пластифицирани котури, главно за градежништво и сегментот на општа индустрија опфајќајќи ги пазарите на Балканот и Југоисточна Европа. Ладната валавница е меѓу најголемите копманиии во Македонија која е основана во 1967 година и која моментално брои над 470 вработени.

Почнувајќи од топловалани котури како влезен материјал, фабриката има постројки за да го реализира постапното третирање на производите: лужење, ладно валање, жарење, поцинкување, пластифицирање и пакување.

Оперативната филозофија на компанијата е да произведе безбеден, одржлив челик а воедно и да озбеди флексибилна и сигурна услуг со краток рок на испорака и одлична корелација со клиентите.